Friday, February 28, 2014

Peace yoo

Assalamualaikum  semua blogger2....pejam celik pejam celik esok zaaj akan bertolak ke shah alam for further my study..hopefully everything will be ok..

Monday, February 3, 2014

Lonely

Macam mana korang tengok lenggangnya station minyak.ni mlm ni..mcm 2 juga la perasaan aku ketika ini...apa-apa pun..just keep smiling and peace to the world....:)

Saturday, February 1, 2014

Sahabatku BiNi orAng

Alhamdulillah syukur...habibah shafiyah selamat bergelar isteri kepada....(......)..nama lupa..hehehhe...semoga perkahwinan ini kekal hingga ke anak cucu.... So hari ni aku dan kawan-kawan pergi la kenduri kawan kelas kami ni..suasana agak meriah. So kat situ dah jadi macam reunion dah. Jumpa semula kawan-kawan lama.semua dah ada kehidupan masing-masing. Ada yang dah bekerja,masih study,tunang orang.hehe..So gudluck la ye kawan-kawan. Peace to the world

Saturday, June 1, 2013

p@SR@h OR rEDhA

Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu

Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mahu lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku trima
Semakin ku sakit, semakin kau bahgia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku trima
Semakin ku sakit, semakin kau bahgia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu

Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Wednesday, May 8, 2013

APRIL & MEI

Kedua- dua bulan ini adalah bulan keramat bagi hidup zaaj..HEhehehe..Banyak peristiwa-peristiwa yang berlaku dalam bulan ni..Suka dan duka.. Kelmarin (7.5.2013) segala2nya berubah. Zaaj keluar bersama orang tersayang dan terapat. Permulaan yg kurang baik kerana sampai lambat akibat kesesakkan. Lepas 2 teruskan perjalanan seperti biasa. She bought for me a book. An empty book which is i will write about my feeling starting from yesterday. I  know already all this will happend. It was expected because i nak dia tahu perasaan yg tiba2 kenapa jadi mcm ni. Bukannya perasaan cintaku dan sayangku hilang. Cuma perasaan ingat laksanakan seperti yg dijanjikan hilang. Mungkin dia paham dan mungkin tidak. Entah la.. Terlalu banyak yg dah kami tempuhi bersama, dan juga terlalu banyak yg zaaj redha. Zaaj bukannya jenis lelaki yg akan berpura2 keatas seorang wanita dan memberi harapan palsu hanya untuk main2. That is not me. That's why i g taw dia yang i tiba2 x rasa untuk 11.12.13. Just nak dia tahu tapi begini pula jadinya. X pa la. ada jodoh ada la. Zaaj cuma perlukan masa untuk recover dan ini mungkin memberikan dia peluang untuk berfikir dengan lebih baik. Yesterday also i got keychain which is very nice..hahaha... And hopefully she like my present and sory x da suprise. :).. Till then ...

TO BE CONTINUED....

Thursday, May 2, 2013

I HATE THIS FEELING SO MUCH

CINTA YANG DISEMAI TAK SELAMNYA BERKEKALAN,
TIBA SATU MASA CINTA ITU TETAP AKAN PERGI,
PERGI BERSAKSIKAN AIR MATA,
BUKAN NIAT DIHATI UNTUK BERDUSTA,
KETERPAKSAAN MEMBUATKAN AKU MELAKUKANNYA,
HANYA UNGKAPAN MAAF DAPAT KU UCAPAKAN,
MOHON KAU LENYAPKAN RASA BENCI,
ANDAI KATA KAU TAK BISA,
TUNGGULAH SEHINGGA KAU BENAR-BENAR TERBUKA,
JANGAN PERNAH MENYESAL MENGENALI CINTA,
KERNA CINTA MAMPU MEMBERIKAN KAU BAHAGIA,
WALAUPUN BAHAGIANYA CUMA SEKETIKA.

P/S- to myself..hate this

Saturday, April 27, 2013

IT'S SunDay

MAMA: Naaallllllllll!!!!!!! Bangun la, mama nak p market..3 kali dah mama gerak hang ni.. tak bangun2 lagi.. Sat lagi mama jalan kaki kowt p.

Tanpa berfikir panjang dan tanpa sepatah pown yang keluar dari mulut Zaaj, zaaj pown terus ke bilik air dan mandi..huhuhu. Begitulah bagaimana zaaj mulakan pagi zaaj. Hehehhe.. Seperti biasa, my dad bawa my manja2 sister to Bertam Golf Club. Untuk dia punya golf classes. And me Zainal Abidin seperti biasa, take my mum to market. Huhuhu. Balik jew dari market and after i had my breakfast kena sekali lagi.

MAMA: Naaaaaaallllllll!!! hang tolong la kemas bilik hang yg macam sarang tikus ni,. Ni ni ni, mama kemas hampa camuq(sepah) balik..

And zaaj kena lagi, tanpa cakap banyak zaaj pon kemaskan la bilik, kemas all my drawer. Then i found all these things.
 
 

 

This semester, is the toughest semester for me. The subject is difficult and my emotion also is difficult to handle..Hahahaha..
I know it's the time for me to move on, and i know that this is going to be difficult. This is for the best. :)
So, i think i need a new hobby. Am i right? Absolutely i am right. This is my blog there is no way i'm goint to be wrong..hahah. Syiok sendiri.. Arios...
Assalamualaikum..